Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ντροπή και προσβολή για τους κατοίκους της Βρίας και της Ρητίνης



«Ντροπή και προσβολή για τους κατοίκους»
Χρονίζει το πρόβλημα της επαρχιακής οδού από Βρία προς Ρητίνη. Με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις οι διαστάσεις της καθίζησης διευρύνθηκαν και η επαναλαμβανόμενη
 αποκατάσταση είναι πάντα επικίνδυνα πρόχειρη. Διάφορα οχήματα των τοπικών κατοίκων με τα οποία εξυπηρετούν τις εργασίες τους (χωράφια-κτηνοτροφία-τρόφιμα και άλλες μετακινήσεις), λεωφορεία που εξυπηρετούν επιβατικό κοινό, μαθητές και εκδρομείς προς το Ελατοχώρι (τουρισμός-χιονοδρομικό) διακινδυνεύουν τη διέλευση. 

Ο κ. Δημήτρης Χριστογιάννης, υπ. αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Πιερίας, μετακινούμενος στην περιοχή στο πλαίσιο των προεκλογικών του συναντήσεων, σταμάτησε υποχρεωτικά και είδε το χρονίζον πρόβλημα επί τόπου για αρκετή ώρα. Συζήτησε με ντόπιους κατοίκους και οδηγούς (ΕΙΧ, φορτηγών, γεωργικών αυτοκινήτων, αγροτικών ελκυστήρων, λεωφορείων, κ.α.) και δικαιολόγησε τις διαμαρτυρίες τους.

«Είναι πράγματι ντροπή και προσβολή για τους κατοίκους. Είναι πρόβλημα πρώτης προτεραιότητας με ορατό τον κίνδυνο που εγκυμονείται από τη διακίνηση και έχει κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις».