Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος για τη Γενοκτονία των Ελλήνων

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αθήνα 

             Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος
             κ. Αντώνη Σαμαρά
             Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
      
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές, αλλά και από  τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας, και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

    Γι αυτό πολύ σωστά, αν και καθυστερημένα, ομόφωνα αναγνωρίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων το Φεβρουάριο του 1994.
    Στο σχέδιο νόμου που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου, για  συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων ), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων.
    Άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, που είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου.
   Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων και θα συνιστά  Εθνική Υποχώρηση και Ήττα, γεγονός που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. 
   Όλοι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα πράξετε αυτό που πρέπει.   

Με  τιμή
Οι Βουλευτές