Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση του Βουλευτή Πιερίας Χριστογιάννη Δημήτριο με τον Πρέσβη του Κουβέιτ κ.Raed Al-Rifai.


Ο βουλευτής της  Νέας Δημοκρατίας Χριστογιάννης Δημήτριος ως πρόεδρος της ομάδας φιλίας  Ελλάδας- Κουβέιτ, υποδέχτηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στην Βουλή των Ελλήνων τον πρέσβη του Κουβέιτ, , κ.Raed Al-Rifai σε μια εθιμοτυπική συνάντηση της ομάδας φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

ΒΙΝΤΕΟ


Κύριο αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε η προσπάθεια  εμβάθυνσης των σχέσεων των δύο χωρών στον τουριστικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα. Ο πρέσβης του Κουβέιτ διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα αποτελεί χώρα προτίμησης για τους πολίτες του Κουβέιτ, καθώς υπάρχει διαρκής αύξηση στον  αριθμό των τουριστών και παράλληλα γίνεται προσπάθεια από πλευράς της πρεσβείας ώστε να γίνουν γνωστά πολλά μέρη της χώρας. 

Επίπλεον, κ.Raed Al-Rifai από την πλευρά  του επέδειξε έντονο ενδιαφέρον   για τις ελληνικές θέσεις και  τόνισε ότι η χώρα του «είναι ανοιχτή  στους έλληνες επιχειρηματίες  για πιθανές επενδύσεις στο Κουβέιτ όπως επίσης και να προσφέρει τεχνογνωσία πάνω στον τομέα των επενδύσεων».


Ο κ.Χριστογιάννης  τόνισε ως η Ελλάδα έχει ανάγκη από πραγματικούς φίλους και  μίλησε για «μεγάλες δυνατότητες» οικονομικής συνεργασίας και εξέφρασε την «αισιοδοξία» του ότι οι διμερείς σχέσεις θα αναπτυχθούν με επιτυχία.


Και από τις δύο πλευρές υπογραμμίσθηκε, η κοινή επιθυμία να διαμορφωθεί ένα «πολύ πιο δυναμικό πλαίσιο» στις ήδη καλές διμερείς σχέσεις.

Το επόμενο  ραντεβού ης ομάδας φιλίας μεταξύ Ελλάδας –Κουβέιτ ανανεώθηκε με προορισμό αυτή τη φορά το Κουβέιτ.