Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Δ.Χριστογιάννης:"Απόψε είναι συνάντηση αλήθειας! Είναι συνάντηση για να κοιταχτούμε όλοι στα μάτια" - Γ. Ιωαννίδης: «Να μας δείξουν ένα έργο της απερχόμενης διοίκησης στην Πιερία!»


Δ.Χριστογιάννης:"Απόψε είναι συνάντηση αλήθειας! Είναι συνάντηση για να κοιταχτούμε όλοι στα μάτια"
"Με το επιμελημένο σχέδιο μας για την Πιερία, ενσωματωμένο στο ευρύτερο της Κεντρικής Μακεδονίας, καταθέτουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πλαίσιο. Όταν ξαναβρεθούμε στον απολογισμό, δίκαια θα ακουστεί ότι ορθά επιλέξαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το πρόγραμμά μας για την Πιερία και το Λαό της. Και έτσι όλοι μαζί θα πούμε την Κεντρική Μακεδονία «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια»!
Η διαδρομή μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου εσείς με την ψήφο σας με στείλατε ως Βουλευτή, με έβαλε σε σκέψη. Συγκρίθηκε από εμένα με τη διαδρομή και προσφορά σε άλλο θεσμό, πιο κοντινό στις πεποιθήσεις μου, αναγκαίο να υπηρετηθεί δυναμικά, επίμονα, με σύγχρονες αναπτυξιακές αντιλήψεις, το θεσμό της Αντιπεριφέρειας!
Αποτελεί τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, τόσο ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Ιωαννίδης, να είμαι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
Η εμπιστοσύνη όμως αυτή γεννά παράλληλα κι ένα αίσθημα ευθύνης από μέρους μου! Ευθύνης βαριάς και πολύπλευρης, να συμβάλω, με όλες μου τις δυνάμεις, στην ανάπτυξη της Πιερίας και στην ευημερία των πολιτών της!
Είναι γνωστή η πορεία μου στα κοινά, η τοπική και πανελλαδική μου δράση.
Η δωδεκαετής μου υπηρεσία στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Πιερίας, από τη θέση του Νομαρχιακού Συμβούλου και Αντινομάρχη, η ενεργός  μου συμμετοχή σε τοπικούς και πανελλήνιους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και η διοίκηση μεγάλου νοσηλευτικού φορέα της χώρας μας, μου πρόσφεραν γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες .
Τις δυνάμεις μου αυτές, λοιπόν, έρχομαι να προσθέσω στις δυνάμεις του λαμπρού μας ψηφοδελτίου, των υποψηφίων περιφερειακών Συμβούλων.
Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο που καταρτίστηκε με αυστηρά κριτήρια επιλογής, ώστε να μπορούν οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι να ανταποκριθούν στις πολλαπλές απαιτήσεις του μελλοντικού τους ρόλου, ως συντελεστές ενός αναπτυξιακού άλματος της Πιερίας
Φροντίσαμε να συμμετέχουν υποψήφιοι και από τους τρεις Δήμους: Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού. Καλύπτουμε ειδικότητες και από τους τρεις παραγωγικούς τομείς, ώστε να εκπροσωπούνται, μέσω αυτών, όλες οι παραγωγικές συνιστώσες του τόπου μας.
Με τη συμμετοχή τους και τη συμμετοχή εθελοντών συνεργατών, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και είμαστε ήδη γνώστες των αναγκών και των προτεραιοτήτων για την Πιερία, σε βάθος μάλιστα χρόνου. Διαθέτουμε όχι μόνο όραμα και στόχους, αλλά και σχέδιο δράσης και επίλυσης των όποιων προβλημάτων.
Δεν είναι η ώρα, αλλά θα πρέπει να λεχθεί ότι ακούστηκε από άλλο συνδυασμό ότι «θα συνεχίσουν τα έργα τους». Ποια έργα; Αυτά που δεν σχεδίασαν, δεν άρχισαν ή δεν είναι δικά τους; Εμείς στις 5 Απριλίου 2014 τους ζητήσαμε εγγράφως πίνακες έργων από το 2010 έως το 2014 και ακόμη περιμένουμε να μας τους δώσουν! Μήπως δεν έπρεπε να υποβάλουμε αίτηση, αφού «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»; Αφού ουδέν έπραξαν, μήπως δεν έπρεπε να τους εκθέσουμε; Αυτή τη στιγμή, όμως, έχουμε υποχρέωση να τους καταγγείλουμε στον Πιερικό Λαό για τον πολυτιμότατο χρόνο που κατανάλωσαν με απραξία και για τα κονδύλια που δεν διεκδικήσαν για κατεπείγοντα έργα που έχει ανάγκη η Πιερία! Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε".


Γ. Ιωαννίδης: «Να μας δείξουν ένα έργο της απερχόμενης διοίκησης στην Πιερία!»

«Προκαλώ την απερχόμενη διοίκηση, αν έχει παραδώσει ένα έργο με δική της υπογραφή –όχι παλαιότερο– εδώ στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, να το δούμε. Εδώ και 18 μήνες, ο δρόμος για το Ελατοχώρι είναι χαλασμένος, πότε θα φτιαχτεί; Τι έγινε για να αναδειχθεί τουριστικά η περιοχή; Εμείς δεν λέμε μεγάλα λόγια, αυτά που λέμε θα τα πράξουμε. Δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις, αλλά έργα που θα κάνουν τη ζωή όλων των πολιτών καλύτερη», τόνισε, μεταξύ άλλων, την Παρασκευή το βράδυ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» στην Κατερίνη.
Για να αποδείξει τα πολιτικά χαρακτηριστικά της αποτελεσματικότητας και συνέπειας του δικού του συνδυασμού, που έρχονται σε αντίθεση με την υποσχεσιολογία και ανεπάρκεια της απερχόμενης διοίκησης, όπως είπε χαρακτηριστικά,  ο  Γιάννης Ιωαννίδης έκανε ένα μικρό απολογισμό του έργου που έχει προσφέρει στην Πιερία ως υπουργός. Όπως σημείωσε, μια σειρά έργων αθλητικής υποδομής (σε 11 γήπεδα των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας πραγματοποιήθηκαν ανακατασκευές και βελτιώσεις υποδομών) έγιναν στη διάρκεια της θητείας του.

«Αυτά είναι έργα που τα χαίρεται ο κόσμος και όχι λόγια ή εξαγγελίες. Έγιναν σε μια περιοχή στην οποία δεν ήμουν πότε υποψήφιος και νομίζω ότι τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν την πρόθεση μας, που δεν αποτελεί… σχέση ανταλλαγής με τους πολίτες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Αιχμές για την απερχόμενη διοίκηση άφησε και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Δημήτρης Χριστογιάννης. Ο κ. Χριστογιάννης μίλησε για απραξία και κονδύλια που δεν διεκδίκησε κανείς στην  Περιφέρεια για την Πιερία και τόνισε ότι από τις 5 Απριλίου 2014 ζήτησε εγγράφως πίνακες έργων από το 2010 έως το 2014 και ακόμη περιμένει να του τα δώσουν. «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», υπογράμμισε.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία των βουλευτών της ΝΔ Κώστα Κουκοδήμου, Γιώργου Κωνσταντόπουλου και Άννας Μάνη, του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, αλλά και πλήθους κόσμου. Ο κ. Χριστογιάννης παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του για την Πιερία που είναι οι εξής: Ηλίας Ηλιάδης, ξενοδόχος, Παντελής Καλτέκης, δημοτικός υπάλληλος, Μαρία Μαλιάρα, ιατρός, Ευάγγελος Μπατζικώστας, εν αποστρατεία αστυνομικός, Λάζαρος Ρέππας, εκπαιδευτικός, Βασίλειος Σάββας, υπάλληλος Καπνικού Συνεταιρισμού, Νικόλαος Τσιαμπεράς, καθηγητής φυσικής αγωγής, Αλίκη Χατζηπαπαφωτίου, απόφοιτος διοίκησης επιχειρήσεων